Thursday, 20 September 2012

Kejadian bunuh diri di quarters Presint 9, Putrajaya

As salam......
Dah lama rasanya tak update blog. Alasan yg sama. huhuhuuu...
Okeylah nak share pasal kejadian malam tadi. Kejadian yg sangat menggemparkan! Ade orang bunuh diri kat area umah mummy!!! woo woo....gempar kan:P

KEjadian berlaku di tingkat 15. mummy dok tngkt 2, w/pon jauh tp still atas rumah mummy! sgt takut okeh! biler husbnd bgtau, meremang terus bulu roma. cpt2 tgk kat bawah. mmg ramai orang la kt bwh tu. dgn polis bagai. kebetulan polis tgh masukkan mayat dalam jip polis. adehhh, terbayang2 sampai skang...

Ape yang menyedihkan orang yg bunuh diri tu orang Islam, Melayu. Gadis berumur 27thn, masih bujang ditemui mati oleh rakan serumahnya. wah dah mcm pembaca berita lak.huhuhuu :P....mukanya ditutup dengan plastik. macam kes bunuh lak kan.

Dengar cerita punca bunuh diri disebabkan tekanan perasaan. Ermm, sedih memikirkan orang kite yg mudah hilang pertimbangan. tapi wallahualam. tak tahu ape sebenarnya yg terjadi kat gadis malang tu sampai dia bunuh diri. hanya dia dan Allah yang tahu.

P/s : Semoga kite dijauhkan dengan kejadian2 seperti ini. tekanan perasaan yg melampau blh membuatkan kite hilang pertimbangan. mohonla bantuan dari Yang Maha Esa. InsyaAllah kita akan jumpa ketenangan melaluiNya. segala masalah ada jalan penyelesaiannya. peringatan untuk diri sendiri juge.





8 comments:

MizzTina said...

astaghfirullah..sampai mcm tu sekali tekanan perasaan dia..

Rose said...

MizzTina: itula:(

jimmy ahmad said...

adakah anda pasti yg beliau bunuh diri?
beliau tu kakak kawan saya..

eima said...

hanya org yg tak beriman, tidak solat & tidak percaya bahawa ALLAH maha berkuasa je yg akan hilang pertimbangan mcm ni

sygnya .... matinya tanpa iman dan keluar dr ISlam subhanallah...astafirullahala'zim dijauhkan dr keturunanku

Hazwani Harun said...

Takotnya, banyak sangat dah perkara mcm tu berlaku..

eima said...

hmmm rupenye arwah tu keja Kem aku ....
die ade masalah mental.....

Rose said...

eima: oh yeke? klu dia ade masalah mental kemungkinan dia x sdr ape yg dia buat. moga arwah tenang di alam sana..amin

Anonymous said...

Saya adalah staff sepejabat dengan arwah, saya kenal arwah, arwah telah 2 tahun mengikut sesi terapi psikiatri di Hopital Kajang. Saya yakin apa yang berlaku bukanlah atas kesedaran arwah yang waras.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink