Tuesday, 22 January 2013

Persiapan mummy+baby


Assalamualaikum.....
Petang2 ni best pulak dapat mkn bubur cacar kan.huhuhu. keje makan jela mak buyong ni. tu lagi x sedar diri kena minum air gula next month ^_~. huh menci tul kena mnum air gula nih. tak sanggup nak hadap lagi. tp nak x nak kena harung gak. pasrah jelaaa.heheh

Mummy skang almost 5month. cepat je masa berlalu kan. so, dah start prepare ape yg patut. walaupun preggy for 2nd baby tapi still bersemangat nak sediakan keperluan baby :)...utk permulaan, buat checklist supaya senang kite nak rujuk...

checklist akan sentiasa di update :)


buat masa ni mmg x de beli ape2 pun lagi sbb rasenye blh pakai yg abg rayyan punye. baju2 dia masa baby pun masih elok lg. kecuali klu adik rayyan ni baby girl of coz la mummy nk beli baju baru. syoknyer shopping baju kaler pink! wah excited gitu ^_^ mudah mudahan doa mummy diperkenankan. tapi klu Allah dah tentukan baby boy lagi mummy terima je asalkan sihat n sempurna.amin 

6 comments:

GreenJade said...

hehe nyampah kan minum air gula tu..sy rasa mcm nk termuntah ijau..

xpe masa nk pegi minum air gula tu..sehari dua sebelum pegi minum air suam byk2..sure result cantik.sy try tips ni utk 2nd MGTT tu..mmg berkesan lah hehehehe

Putri said...

Gud luck dear minum air gula..
masa saya preggy last year 2x kena minum..yerkkkkkkkkkk..
lepas habis ambik darah 2nd time,terus muntah

FaFa EhA said...

take care akak :)) hehe tak sabar nk tgk baby :P

QasehnyaRania said...

salam maulidul rasul.
semoga dipermudahkan.amin

QasehnyaRania said...

salam maulidul rasul.
semoga dipermudahkan.amin

aimaniman said...

Yupp time minum air gula le paling benci., akaklebih rela dicocojk banding minum air gula,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink