Thursday, 29 August 2013

Fully BF : Persediaan mental dan fizikal

1:50 am....

Mommy masih berjaga...tgh gigih mengepam.huhu
Kena rajinkan diri mengepam sbb next week dah masuk keje.
Bagi mommy bila kita pilih fully bf. seharusnya mental n fizikal kena kuat. Sentiasa berfikiran positif. Tapi mmy selalu risaukan satu benda ni...(takut susu x ckup) 
Sebenarnya tak bolehkan pk mcm tu tkut susu terjejas. Selalu jugak ckp pd diri insyaAllah cukup, yakin pd diri...

Ya Allah semoga aku mampu beri yang terbaik buat anak2 ku. Berilah aku peluang utk memberi susu badan pd anak2ku. Sesungguhnya hanya padaMu aku memohon dan berdoa.amin

P/s: sok nak hantar Firas duk umah pengasuh. Harap2 dia nakla minum susu pkai botol.


Cmnerla firas duk umah pengasuh besok...uwaaa nak nanges dah ni :(


4 comments:

Putri said...

Kalo nk susu byk..lps bg baby minum susu,pam yg sebelah lg.kalo amalkan selalu,insyaAllah kilang susu akan lebih produktif.gud luck dear

Rose said...

Thanks bg info yg sgt berguna....:)

GREENJADE said...

sedih kan bila nk tinggalkan baby lps habis cuti berpantang ni

jgn give up ya mummy..sy baby dah 10 bulan still fully bf (belum lg kasi formula milk) walopon bz bekeje..mental & fizikal kena kuat..:)

Rose said...

GREENJADE : tq dear...tula hrp2 dpt fully bf smpi baby 2thn.amin:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink