Wednesday, 14 December 2011

:: Ape panggilan manje korAng ::

 
 
Selamat petang semuaaa......
Hari ni mama nak share la ngan korang pasal panggilan manje ni..jom la kite share2 cerite...mesti best kann :)...Lagi-lagi yang sedang hangat dilamun cinta tue kan.Macam-macam panggilan yang kita boleh dengar....Btul x? 
Mama nak citer skit masa dulu-dulu waktu tengah feeling feeling bercinta. macam macam  panggilan mama & papa guna...kelakar jer kann ^_^
Masa mula mula kenal dulu kitorang bahasakan Saya Awak jer. almaklumla baru kenal kan, malu malu kucing gitu. hahahaa....pastue bler dah kompem declare tukar ke B Ayang...panggilan ni paling lama kitorang guna sampai la time kawen..pastue konon kononnyer nak practise la panggil Mama Papa ni sebelum dapat baby kann....kebetulan mama bunting pelamin.hehe..mmg elok sangat la dok practise panggilan tu kan....DAN sampai la sekarang panggilan Mama Papa masih kami gunakan...tup tup malam tadi tetibe jer papa ckp ngan mama pasal ni. papa ckp ape kata kite tukar ke Mummy Daddy nak???? mama pun buat la muke blur kan..x tau ape motif papa tur..huhu..papa pon bgtaula Papa Mama mcm dah biase sangat, pastue papa ckp lg x salah kan klu kite tukar. salah satu cara utk mengeratkan kasih sayang jugak tur. hihihiii.....mama eh mummy la hahahaaa ok jerr... :)
Bagi mama panggilan2 manje ni penting jugak sebab panggilan tu menunjukkan kemesraan, kasih sayang kite pada pasangan kite...betul tak?
 
p/s : tengah practise bahasakan Mummy Daddy.....tergelak gelak dibuatnya..words yg jarang kite guna pastu kena guna mmg la kelakar kan..tapi lama lama mesti da biase kann :p
 

5 comments:

mama rifQy said...

hhahhaha..kelakar la topik ni.tapi interesting !! kite bahasakan abg ngan honey !

MamaRayyan said...

mama rifqy : hehe mmg interesting topik nih...thanks komen :)

Dylla Abas said...

alahai sweetnya panggilan mcm tu :)

::misz maney:: said...

hihihi..kite pun gune panggilan daddy mumy...tapi da lame da..igt nak tukar lain..hihihihi.. :)

MamaRayyan said...

Dylla Abas : hehe :)

misz maney : hehe...tukarla. biar kitorng lak pki :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink