Wednesday, 28 December 2011

:: Baik-baik sayang ::

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku
Chorus
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

******************************************

Dulu lirik lagu ni tak memberi ape2 makna pon pada mama.....
tapi skrg ni bler mama dgr lagu ni, terus teringat kat papa...huhu....alkisahnya dulu kami pernah bergaduh tau. biasela suami isteri kan, klu x gaduh tu x sah kot. sedangkan lidah lagi tergigit kann... :)
tapi x derla gaduh besar. masa tu mama tgh pregnant, mood pun kejap ok kejap tak...ade la something happen yg mengguris hati mama ni...cehh mengade2 kann....huhu..mama ni klu gaduh jer x sah x nangis okeh...biarlah org nk ckp mama ni cewek ( bhs jawa - kuat nangis ) ke ape ke yg penting mama puas bler dpt nangis.....so bler dah nangis2 trus diam n x tegur papa....esoknya sampai2 kat opis, mama bkak fb ade msg dari papa......papa mintak maaf okeh & die bagi la video & lirik lagu ni sekali....huhuhuu.....hati ni berbunga la ckit kan bler ade org pujuk....actually papa sgt2 susah bab bab nak pujuk ni...bukan senang tau.....


My buchuk

 

p/s: tadi godek2 pc, jumpe lagu ni...terus update dlm blog la kann... :)
sebenarnya bosan tahap supermak dah ni, tak sabar nak balik.....nak tdoooooooo.....kepale dah ting tong......

2 comments:

shahdiana said...

untung jugak ada FB ni kan...gaduh-gaduh segan nak cakap boleh tulis kat FB..orang lelaki memang payah bab pujuk-pujuk ni kan...

MamaRayyan said...

shahdiana : huhu tau x perr......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink