Tuesday, 15 November 2011

::hati tak tenteram::

hari khmis ni mama nak outstation ke terengganu..tapi berat jer mama nak meninggalkan si kecik tu. klu ikut plan awal, mama dah minx tlg pengasuh rayyan jagakan utk 2 mlm tu..mama mmg x der masalah dgn pengasuh aka makpah..alhamdulillah setakat ni mama percaya dgn dia...dari baby sampai la rayyan dah setahun lebih mmg mama puas hati tgk cara dia jaga..tapi last minit makpah bgtau x dpt jaga sbb abg dia sakit n tgh nazak skang ni...so dia kena standby la..tiap2 mlm dia akn pegi umh abg dia tu utk bacakan yasin...

terpaksa la mama cari alternatif lain..mama nak hntr kg takut dia nangis mlm lak...

mak mama x dpt nak dtg cni sbb dia pon jaga cucu kt kg...x sampai hati lak mama nak suh dtg cni...last choice nak minx tlg mak mentua mama dtg cni jaga rayyan..tapi tula kesian jugak kt dia sbb baru blik dr makkah kan...hurmm....pening3x

siang x der masalah....cume mlm la sbb papa niaga.

sampai saat ni kami masih belum dpt keputusan....hati mama sgt x tenteram okeh.rase nak bwk jer ikut mama pegi terengganu..tapi sape nak jaga rayyan kt sane...klu pegi bercuti okey la ni pegi bekerja...silap haribulan x keje dibuatnya..huhu

Muda mudahan mak mentua mama sudi la nak tlg jagakan si kecik tu. amin

**keje tgh banyak tapi kepala dah serabut pk pasal anak..hukhuk**

selasa...rabu..khmis berangkat.....uwaaaaa!!

3 comments:

::misz maney:: said...

sabar ye..tula dugaan seorang ibu kan..harap2 semuanya ok..takmo runsing2 lagi k :)

MamaRayyan said...

thanks maney:)

mimie.. said...

kakros..meh sini hantar kat umah mimi nak..sehari 20rggt..hahahaa..takla..memain je~
alaa mak mertua akk bole tuu jaga dia...dia mesti paham punya klu akk explain btl2 kat dia..chill okeyh~ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink